Klik di sini!

Jom Berhoye-hoye!

There was an error in this gadget

Monday, December 7, 2009

BUAT SEHABIS BAIK!!!



Wah!!! Lamanya Bakul tak update blog..huhu.. bukan dah melupai.. tapi sekarang ni Bakul ada kat rumah Kak Zink kat Puchong, jaga anak2 dia sementara dia pi keje.. Memang la Bakul selalu online tapi Bakul juz update facebook jek.. Nak menaip kat blog ni sedikit malas la plak.. uhuhu...  


Alhamdulillah..Bakul sihat je kat sini.. keje Bakul jaga budak2 ni je.. bagi makan, kemas rumah pe semua... takde la susah mana pun..he.. ok je.. tak patah tulang pun lagi, hek!


Macam biasa la, mesti nak cerita pasal Farmer, hehe.. semalam (5/12/09) Farmer punya birthday.. dah tua pun dia.. hak3.. tapi tak lama lepas kitorang message tu, handphone Farmer rosak plak dah.. ish3.. cian Farmer.. Time birthday pun ada je yang buat hal... Tapi Farmer tu yang tak pandai jaga handphone.. wekk..

Bakul : HAPPY BIRTHDAY! macam biasa la mesti nak wish semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki. Happy2 slalu ya! =)
Farmer : Hehe. Wah. Bakul ingat. Macih dak muchuk.hehe. Yeay. Hadiah ne? Bagi kiss berjuta2 lemon. he. Thanx tau

Monday, November 30, 2009

Sudah Menjumpai!!!


Yeahh...!!! Cincin dah jumpe!!! Sangat suke..tadi A. Ankle call Bakul.. cakap dah jumpa dah... fuuuhh..... nasib baik... Lega rasanya... Kalau tak rugi tau. Kak Daisy cakap, cincin tu RM200 dah tak leh dapat dah (time Kak Daisy beli..). Sekarang ni kalau beli pun kena dalam RM400.. memang gile ah.. nasib je ni jumpe.. Pape pun.....  Trimas A. Ankle!!!!



Aiyok... Tak Tau....

Cakk!!! He..agak lama Bakul tak update blog ni.. sebab internet kat kampung macam ayam tonggek je.. huhu... Tapi sekarang Bakul dah ada kat umah Kak Daisy.. Esok baru pergi umah Kak Zink kat Puchong.. Kena jaga anak dia 2 minggu.. Sebab maid dia balik Indonesia jap..huhu...

Semalam kan Bakul pi amik lesen.. Bakul buat Kursus amali motosikal (3 jam) n Latihan di litar (3 jam).. maknanya sume skali 6 jam la.. Bakul start kursus amali kul 10a.m - 1 p.m.. pastu latihan kat litar kul 2p.m - 5p.m... Pastu A. Ankle amik Bakul terus balik Balakong...



Wah..pasni Bakul dah ada lesen 'L' motosikal..hehe..besh2..jadi la L pun..senang nak pi mana2... Ha pas balik dari Puchong nanti, Bakul nak terus amik Kursus amali kereta pulak.. kena amik cepat2 sebab tarikh nak abis tempoh setahun tu 23/12 ni..kalau terlambat, Bakul kena amik dari awal..ark!!! tak nak!!!

Tapi kan Bakul ngah sedey ni...huhu..cincin Bakul hilang la..cincin emas tu..Kak Daisy yang bagi.. huhu... Ceritanya camni.. Bakul tanggalkan cincin tu masa Bakul buat latihan kat litar, pastu kat dalam kereta A. Ankle, ntah cmne ntah Bakul lupa nak pakai balik.. pastu si Kiss ni main2 la kat beg Bakul.. pastu dah sampai umah Kak Daisy baru Bakul ingat nak pakai.. tapi bile cari2 takde plak..huhu.. dah suruh A. Ankle carikan dah.. Tapi dia kata takde plak..huhu..




K ni cerita Farmer lak..takder citer pe la..juz nak cakap dia start praktikal Jumaat ni..haha.. keje lek lok  k Farmer!!! Bakul akan sentiasa support Farmer..k.. Chayok2!!!



Tuesday, November 24, 2009

Myself


Ok la..takde pe nak tulis hari ni.. So Bakul nak citer pasal diri Bakul la.. sebab Bakul masuk blog ni pun tetibe je kan.. pastu dah la takde pendahuluan lak tu..ish3..kurang sopan betol Bakul ni kan.. Harap maaf ye.. uhuhu..

Mula-mula Bakul nak story pasal diri Bakul n family la.. Ok, Bakul ni anak ke-6 dari 9 siblings (ramai kan? Hek) 

1. Kak Zink
2. Kak Daisy
3. Abg Ankle
4. Abg Jus
5. Ajak
6. Bakul
7. Yoyo
8. Mancis
9. Milo (Mancis n Milo twin k)
 
Mak Bakul nama Nenas. Bapak Bakul nama Polis..tapi bapak dah meninggal masa Bakul umur 12 tahun (sekarang Bakul dah 20 tau). Kalau tak pun Bakul ada abang n adik.. diorang pun dah meninggal. Abang yang meninggal tu abang atas Ajak. Yang adik lak bawah Bakul. Maknanya Bakul ni kalau tak, ada 11 adik-beradik tau.. memang big family la..

Kak Zink lak dah kahwin ngan Abg Pipit n ada 4 orang anak.
1. Sushi
2. Hailam
3. Adat
4. Feri
Kak Daisy pun dah kahwin ngan Abg Radio n ada 4 orang anak gak.
1. Angsa
2. Asam
3. Manis
4. Askar
Abg Ankle jugak dah kahwin ngan Kak Ayam n ada 2 orang anak setakat ni.
1. Kiss
2. Akar

Ha ni la kedudukan family Bakul ye..kenal2 la kami ye..hek..gambar bawah takde makne pape tau..saje je letak..he





Monday, November 23, 2009

Bilik Sewa Berhampiran HUSM Kubang Kerian!!!

Tolong! Tolong!
Bakul nak cari bilik sewa yang dekat ngan HUSM..
Ada sape boleh tolong Bakul?
Huhu..Bakul takde sape2 yang kenal kat sana
So tolong la Bakul carikan ye..huk...
Bakul nak praktikal bulan 1 ni..huu
Tolong ye...

Hari Yang Cerah




Amik Lesen



Hahaha..tadi kan Bakul pi amik lesen..hee..sebenarnye tahun lepas Bakul sempat buat ujian komputer je.. Pastu cuti sem lepas tak sempat buat sebab nak siapkan final project...so ni tengah cuti sem ni, baik buat.. sebab Abang Bakul kata lesen Bakul tamat tempoh 30hb ni..huu...tu yang cepat2 buat tu.. kalau tak, kena ulang balik semula la jawabnye..ish3...


Ha ni dah sampai dah..Jayaadilkap nama tempat lesen yang Bakul buat ni.. 


Bakul : Kak, kalau nak buat kursus amali motosikal hari ni boleh tak?
Akak Lesen : Jap ye..akak cek nama kamu..lama dah kamu tak ambil lesen ni..ish
Bakul : Oho..ok2..
Akak Lesen : Dik, nanti datang buat 29hb nanti ye..jam 9.15.. Boleh?
Bakul : Boleh je..time kasih kak...

Hmm..akak tu kata tempoh Bakul ni sebenarnye abis 24/12/09 nanti.. ada masa lagi ni..nasib baik la..huhu.. Kalau nak ulang semula, kena la dengar balik ceramah yang 5 jam tu.. Arkk!!! Tak sanggup Bakul...




Jumpa Almari


Ha lepas dah settle pasal lesen, Bakul call anak suadara Bakul, Almari namanya.. Almari ni bukan la anak saudara betul pun..kire dia ni anak saudara 2 pupu..saudara jauh la jugak tu kan...Almari ni sama nama ngan anak saudara Bakul, si Angsa tu ha..anak Kak Daisy...

Nak tau, kami tau yang kami ni saudara ni pun time tu Bakul Tingkatan 2...Bakul sebaya dengan Almari ni.. Dan sama kelas jugak.. masa tu mak bapak datang sekolah sebab nak tandatangan report card. Mak Almari datang, mak Bakul jugak datang.. Pastu Bakul nampak mak Almari ni pi dekat ngan mak Bakul.. Bakul pelik je.. bila kat rumah Bakul tanya la mak..ha kat situ la baru Bakul tau hubungan persaudaraan kami.. hik



Ni Bakul nak ajak jumpa dia.. lagipun dia ada kat rumah tu.. hee.. saje je bukan watpe pun..Saje teman dia pi beli kasut.. cerewet gak dia ni nak pilih2 kasut ni..kalau Bakul, tengok kasut cantik, harga pun murah.. beli je la..haha..Bakul ni kedekut tau, nak barang cantik, tapi harga kena murah..haha.. susah gak nak cari tu..hee...


Pastu jumpe sekejap je sebab Bakul nak balik naik bas pukul 11... Almari ada gak ajak Bakul minum2 ke.. tapi tak nak la Bakul..sebab nak tunggu bas yang lain dia datang pukul 2.. huhu... lambat tu.. ni dah jumpe Almari sekejap pun jadi la.. hek.. Hilang rindu Bakul kat dia..Hee

Saturday, November 21, 2009

Balik Kampung!!!

Yeay!!! Bakul dah sampai kampung dah..hee.. wahh..rindu je rasa.. he... Tapi tadi Bakul terus masuk bilik.. nak rest kejap.. pastu malam baru Bakul pi tengok tv ngan mak Bakul sambil makan nasik.. haha.. kami tengok Sehati Berdansa... bising je mulut mak kutuk2 Diddy yang dah tua tu boleh menari lagi.. hak3.. lawak je mak ni..hee... 



Arkk!!! Emergency la pulak...

Huhu..malam semalam kekalutan telah berlaku..sebabnya..phone Bakul terhantar emergency message.. huhu... Camni, phone Bakul ni kalau tekan tang 'C' tu sebanyak 4 kali, dia automatik akan hantar mesej kat nombor yang Bakul dah set. Bakul set nombor Kak Zink, Kak Daisy, Abg Ankle n Farmer.


So kalau salah sorang dari diorang ni call Bakul, phone Bakul automatik akan angkat. Dan orang yang call ni akan dengar la segala perbualan apa yang dah terjadi kat Bakul...hee...kira bagus la phone ni walaupun harga dia RM 200 je kan..hek...


Tapi malam tadi tu, anak saudara Bakul yang umur 2 tahun, Si Askar ni la belek2 phone Bakul. Bakul pun tak tengok dia buat apa kan, sebab Bakul sibuk main game, haha...tak tau pulak dia tekan2 button 'C' tu.. Pastu phone Kak Daisy bunyi. Dia baca la mesej..then dia tanya Bakul hantar mesej apa ni? 


Bakul : Help! Please call me. I am in an emergency.


Ha? Nape ni? Nape Askar tekan butang tu..ish..huk3..then Kak Zink sent message.

Kak Zink : APAHAL?

Arkk!!! Habis la..cepat2 Bakul reply message kat Kak Zink.

Bakul : sori takde pape.. askar tertekan phone..sori


Hu..gile ah..Kak Daisy cakap nasib baik Bakul ada depan mata dia..kalau tak dia pun mesti kalut n risau gak...pastu Kak Daisy suruh Bakul bagitau Abg Ankle yang takde pape terjadi sebenarnya.. hmm... tak nak la.. A Ankle tak call or message Bakul pun..dia tak risau la tu..huu


Ha tak lama pastu Farmer lak call. Alamak! Anak-anak saudara Bakul semua nampak Farmer call Bakul.. Sebab time tu kan tengah kalut lagi pasal ni..hu.. Ah dulik lah... Bakul angkat je phone... n cakap je ngan Farmer depan2 diorang semua..Kak Daisy pun ada gak tau.. Selamber je la... 

Bakul cakap je la kat Farmer takde pape yang terjadi.. terangkan la apa yang jadi sebenarnya.. huu..cian Farmer.. mesti dia pun risaukan Bakul..tapi Farmer cakap takpe..boleh dia dengar suara Bakul.. hik! Sweet la kamu ni Farmer..ni yang Bakul lagi suka ni..hek...



Lepas habis cakap ngan Farmer je, terus anak saudara Bakul tanya Farmer tu sape? Nape Bakul letak nombor dia kat emergency case kat phone Bakul? Haha..banyak songeh la budak2 ni.. cubit kang sorang2 baru tau..he..hmm Bakul jawab la..Bakul kata Farmer tu kawan Bakul, kawan rapat Bakul.. tu yang Bakul letak nombor dia tu..huu.. tapi memang Bakul kawan je ngan Farmer.. kan Farmer kan? hee...


Sebelum tidur, macam biasalah..Bakul mesti belek2 phone.. tapi nak tau apa Bakul nampak? Rupenye A Ankle dah call bakul la..huu...lagi awal dari diorang semua.. Kan Bakul cakap tadi, sape yang call first, phone Bakul automatik akan angkat ngan sendirinya..so masa A Ankle call tu mesti Bakul tak sedar..huu sori A Ankle..sori sangat2...tambah2 Bakul dah buruk sangka kat dia..sori...huu...


Tak senang hati Bakul nak tido..so Bakul pun mesej la Farmer..dia kan pandai tenteramkan hati Bakul..hek...


Bakul : Hu, rasa bersalah sangat.. sebab buat semua orang risau jek.. rupenye tadi before kamu call, abang kite dah call dulu, tapi kite tak sedar pun.. abis la kite sok..hu.. kamu pun..kite sori sangat tau.. hu nite2..

Farmer : Haha. Takpe. Tidur dengan tenang je. He. Tak payah risau tau. he. Nite2 mucuk. k

Bakul : Hu bukan pe.. takot lepas ni kalau ada emergency betul2 orang dah tak caya dah..hu takpe la.. daa kamu..

Farmer : Haha. Percaya je. Jangan wisau.he.k. Dah2. Happy. Senyum. He.k


Kesimpulannya...JANGAN BAGI ASKAR MAIN PHONE BAKUL!!! Tau...

Friday, November 20, 2009

Farmer ketemu mama beliau



Salam2...
Huhu..Farmer dah balik Ipoh dah semalam..jeles je ngan dia... takpe2..esok pn Bakul nak balik Teluk Intan.. wekk..Tapi ntah pape la Farmer tu..ada ke dia kata sampai2 je terus pi download citer 2012.. ada ke patut.. tu teringin sangat la tu nak tengok tu..haha...pastu bile dah ciap download tak leh bukak lak tu..haha.. nasib2.. pi beli DVD la Farmer.. senang sikit.. haha...


Bakul : Nak tau semalam kite tengok 2012..hoho 
Farmer : Haha. Wah. Dah tengok? Saya ngah download citer tu kat rumah ni. Macam besh je. Besh tak?
Bakul : Besh tau, rasa berdebar-debar je tengok citer tu.. takut je.. dah habis download? 
Farmer : Haha. Xleh. Dah siap download. Hu. Tapi tak  leh bukak. Sedih je..hwa.. Tapi line cam haram. hu
Bakul : Haha, cian dia.. haha pi la download lagi... tak pun beli je cd.. heh 
Farmer : Hwa. Xmau. Penat dah tunggu nak download. hu.. Awak. Mau mandi. Jom?
Bakul : Ha? Belom mandi lagi? Gile busuk kamu ni.. Tak nak ikot, pi la mandi cepat..ish 
Farmer : Haha. Yelah. Muah

Thursday, November 19, 2009

UPSR 5A...!!!



Hahaha..hari ni result UPSR dah keluar...anak sedara Bakul yang sulung, Angsa ada amik exam ni.. hihi.. dia takut la tu.. hehe... nak tau Angsa dapat berapa? Hoho..dia dapat 5A tau.. pandai tau Angsa ni..he.. kagum2.. Tapi Bakul takde la offer nak kasi hadiah ape..Bakul kan study lagi..duit tak berapa nak ada lo.. huhu.. sedih2.. Ha tapi Bakul still akan support Angsa dari belakang k..haha...


CONGRATULATION ANGSA!





RESEPI...MASAK2 LA OI...

Haha..nape Bakul letak tajuk resepi ye? Bakul pandai masak ke? he..takde la..sebenarnya Bakul ada intai2 blog orang... sebab nak tengok resepi la..ish banyak gak blog pasal resepi ni.. pandai2 pulak tu orang yang masak tu..


Tapi Bakul paling berkenan ngan blog Mat Gebu n Ummi.. Nampak sedap je diorang masak.. n banyak gak resepi diorang yang Bakul salin..thanx ye Mat Gebu n Ummi... nanti kat kampung Bakul nak try la masak resepi korang..harap2 menjadi..haha

Bakul bukannya pandai masak pun..tapi biasa kalau try masak tu kebanyakannya menjadi.. tu pun atas pertolongan mak Bakul jugak.. thanx mak.. sayang kamoo lebih!!!! haha.. pastu satu masalahnya ialah Bakul ni malas nak cari bahan masakan la.. ish


Pulak tu alat2 memasak yang lengkap pun takde..setakat kuali n sudip tu kira dah cukup bagus la ada kat umah.. boleh goreng telur n ayam je..haha..sengal je Bakul ni kan? wekk... takpe2.. Bakul nak kumpul duit la nak beli benda tu semua.. tapi beli sikit2 la..takde la beli banyak sekali gus..tu tamak namanya.. Allah tak suka..hee


Pastu nanti leh bagi Farmer rasa masakan Bakul..wah Bakul ni.. tak habis2 citer pasal Farmer je.. sayang sangat kat Farmer eh? haha..Lebih kurang camtu la..hee..


Pape pun selamat memasak Bakul!!! (Ha? Wish kat diri sendiri?)






Wednesday, November 18, 2009

2012...hua3...



Hehe..tadi Bakul ikut kakak Bakul (Kak Daisy) tengok movie...kitorang tengok 2012..hehe besh2...hari tu tak dapat tengok ngan Farmer, tengok ngan Kak Daisy pun ok gak..syok woo die punya citer.. triller abis.. he..tapi tu la..dia macam samakan ngan hari kiamat pulak..kita sebagai umat Islam janganlah percaya ngan benda2 camni...ini hanya andaian mereka sahaja bila n bagaimana kiamat tu jadi... 

Bagi Islam, kita tak kan tau bila kiamat tu akan tiba..tapi kita tau macam mana dia terjadi...dan tanda2 kiamat tu akan berlaku...k ni Bakul bagi info la sikit pasal hari kiamat ni..he..pape yang Bakul tau Bakul kena gitau.. tak leh la simpan ilmu pakai sorang2..kan? he


Tanda-tanda besar

  • Keluar sejenis binatang dari perut bumi yang digelar Dabbatul Ardhi.
  • Lahirnya Dajjal.
  • Keluar asap tebal.
  • Turunnya Nabi Isa a.s.
  • Kemunculan Imam Mahdi.
  • Matahari terbit dari ufuk barat.
  • Keluarnya suku Yakjuj dan Makjuj.
  • Diangkat al-Quran dan perkara-perkara yang baik
  • Runtuhnya Ka'abah
  • Terdengar tiupan sangkakala pertama.
  • Ada azan tak di jawab
  • 3 kali gempa bumi, sekali di timur, sekali di barat, dan yang ketiga di Semenanjung Arab
 Tanda-tanda kecil
  • Penaklukan Baitulmuqaddis
  • Zina bermaharajalela
  • Pemimpin yang terdiri dari orang yang jahil dan fasik
  • Bermaharajalela alat muzik
  • Menghias masjid dan membanggakannya
  • Munculnya kekejian, memutuskan kerabat dan hubungan dengan tetangga tidak baik
  • Ramai orang menuntut ilmu kerana pangkat dan keduduka
  • Ramai orang soleh meninggal dunia
  • Orang hina mendapat kedudukan terhormat
  • Mengucapkan salam kepada orang yang dikenalnya sahaja
  • Banyak wanita yang berpakaian tetapi hakikatnya telanjang
  • Bulan sabit kelihatan besar
  • Banyak dusta dan tidak tepat dalam menyampaikan berita
  • Banyak saksi palsu dan menyimpan kesaksian yang benar
  • Negara Arab menjadi padang rumput dan sungai
  • Banyaknya sifat bohong dan ia menjadi perkata biasa
Ish3..jika kita fikir2kan, banyak jugak tanda2 yang dah wujud..kebanyakannya tanda kecil la..huu.. takut Bakul..apa2 kita kena la selalu berdoa dan menginsafi diri..kiamat tu akan tiba juga..kita takkan dapat bayangkan macam mana ia berlaku.. kita akan tau bila kita melaluinya.. nauzubillahi min zalik.. wallahua'lam...

Tuesday, November 17, 2009

ooo happy day..!!!

15/11/09 Sunday
Yeay!!! Farmer nak keluar ngan Bakul!!! Besh nye...impian menjadi kenyataan..hik3...


Farmer : Bakul. Pukul Berapa? Kat mana?
Bakul : Ha? Jadi ke? Hmm klcc je boleh tak?

Farmer : Haha. Ok je. Awak pi sorang?
Bakul : Ha'a sorang..nape? Nak kite ajak kawan ke?

Farmer : Haha. Tak payahlah. He. Risau je. Tapi pukul berapa?
Bakul : Hu pukul 2 agak2 leh tak? Tak lambat sangat ke? Ke nak awal lagi? N nak kite tunggu kat ne ni?

Farmer : Haha. Owh. Pukul 2? Eh. Lambat kot. Tapi nak balik pukul berapa tu kalau pukul 2? Haha. Tapi bolehlah kot.
Bakul : Nape?Kalau kul 12 nak tak?

Farmer : Haha. 12. Ok gak kot. He. Ikut je. Haha..
Bakul : k la 12 la.. Ni nak kite tunggu mana ni? Ke terus jumpe kat sana ke apa ke

Farmer : Ha'a kan. Tunggu mana. Ehm. Putra or klcc? Aiyok. Klcc lah. Putra panas plak if nak tunggu lama2. Haha. Kan? N 12.30 tau? he. ok
Bakul : k..roger2


Pastu Bakul pun bersiap-siaplah nak pi jumpe Farmer..he...Rasa dup dap je hati ni..perasaan ni sedikit kalut la..huhu..sebenarnye agak awal juga Bakul bersiap..bila dah sampai LRT Terminal Putra, Bakul duduk je..dan biarkan 3 train berlalu begitu sahaja..train yang ke-4 baru Bakul naik..Pastu bile sampai station Wangsa Maju, Bakul keluar, pi singgah toilet dulu..haha..Then baru sampai KLCC...masok je situ Bakul terus menuju ke toilet lagi..haha..Bakul pi kencing la..bukan watpe pun la..sebab tadi Bakul ada minom air botol.. 



Time tu dah pukul 1 tengah hari tau..Tapi Farmer tak sampai pun lagi..ish lambat la kamu ni...Bakul pun malas nak tunggu, so Bakul terus pi surau nak solat Zuhur.. Baru je Bakul nak solat, tiba2 Farmer call, dia dah sampai dah..he..Bakul pun suruh la dia pi surau terus..he..Pas solat je Bakul pi toilet lagi... Pastu baru jalan2 ngan Farmer..Ish, Farmer ni smart lak dia hari ni..dia pakai t-shirt n vest. Terpikat Bakul..tapi Bakul control ayu la..malu sama Farmer.. huhu..Cume  Farmer pakai selipar je.. Ni kalau kawan Bakul nampak ni mesti dia bising sebab atas dah smart..bawah lak selekeh..hehe.. Tapi Bakul tak kisah la..sebab Bakul pun bukan jenis orang yang tengok penampilan sangat.. Bagi Bakul, Farmer dah pakai camtu pun ok je dah..tak banyak hal la..he..


Ok..agenda seterusnya, kami pergi makan..McD..

Farmer : Awak nak makan ape?
Bakul : Beef burger.
Farmer : Beef burger je? Cukup ke?

Bakul : Ok la tu..cukup la tu

Farmer : Eh tak kan la..saya belikan awak double cheese burger eh? Eh?
Bakul : Eh tak nak, tak nak..nak beef burger je..huu
Farmer : Takpe la saya belikan eh? Cukup ke tu je?
Bakul : Ala..tak nak...nak beef burger jugak..nanti makan tu tak habis..
Farmer : Habis la..awak kena paksakan diri makan sampai habis nanti tentu boleh
Bakul : Tak nak..kite nak beef burger jugak...huu..
Farmer : Yela2..ha nak minum pe?






Pas makan kami pi counter tiket lak nak tengok wayang..hehe.. Bile sampai je atas...MAK AIH!!! Ramai giler orang ( bukan ramai orang gile k)...kami pun beratur je la..plan nak tengok 2012, tapi tiket pukul 4.45 pun dah habis..Bakul suggest kat Farmer nak tengok citer Phobia 2 sebab kawan Bakul dah tengok citer tu n dia kata besh..Citer Phobia 2 ni dia 18PL tau..maknenye 18 tahun ke atas je la boleh tengok citer ni..Tak kisah, kami dah cukup umur..Bakul umur 20, Farmer lak 22..he..Farmer pun ikut je..Tapi memang beratur panjang la.. Tapi Bakul tak kisah, sebab Bakul ada ngan Farmer..he...sepanjang kami beratur tu banyak yang kami sembangkan.. tapi Farmer la yang banyak cakap, tu bukan bermaksud Bakul ni pendiam..Bakul segan lo ngan Farmer..hu.sampai tak tau nak cakap ape.. tapi bile Farmer tanya soalan, Bakul boleh la lagi menjawab dengan lancarnya..haha..cume Bakul je yang tak tau nak tanya apa kat Farmer..huhu..


Yes..akhirnya dapat gak beli tiket..Bakul yang simpan tiket tu sebab Farmer kata kalau dia yang simpan, tak lama pastu tercicir la..atas langkah2 keselamatan, biar la Bakul yang simpan..tak nak kami beratur panjang lagi..huhu...ha ada masa lagi ni..so Bakul cakap kat Farmer yang Bakul nak pi kencing la..sebab tadi minum kan..so sebelum masuk panggung baik Bakul kencing dulu... Ok pastu kami pun teruskanlah aktiviti menunggu sambil bersembang..hehe..sebab belum tiba masanya lagi nak masuk.huhu..Farmer ajak Bakul beli air.. hohoho 


Farmer : Jom beli air.
Bakul : Ha? Tak nak la...
Farmer : Nape tak nak? Jom la..k, awak nak air ape? 
Bakul : Ala..tak nak la..tadi kan dah minum..hu
Farmer : Kalau awak tak nak minum saya pun tak nak gak..k nak minum pe ni?

Bakul : Ala jangan la cam ni...tapi kite tak larat nak minum dah..

Farmer : Hmm..takpe la..tapi popcorn nak tak?

Bakul : Boleh gak...tapi nak mineral water jugak la..hik..


Haha..pintu dah bukak dah...tapi sebelum tu Bakul cakap ngan Farmer nanti nak pi kencing lagi.. Farmer pelik. 


Bakul : Kamu, nanti kite nak p toilet dulu la..

Farmer : Nape? Awak sakit perut ke?
Bakul : Eh tak la..kite nak kencing je la
Farmer : Awak ni cepat rasa nak kencing ye?

Bakul : Ha'a..kite kalau pas minum je mesti rasa nak kencing..cepat je



Ok2..nak bagi tiket kat abang tu kasi dia koyak tiket..ish ramai orang lak..kena berhimpit-himpit dan pandai mencelah..takpe2 kepakaran tu ada kat Bakul, Farmer ikut je belakang Bakul..he.. Bile Bakul bagi je tiket, abang tu tengok pelik je kat Bakul...


Abang Tiket : Ni dah 18 tahun ke belom?
Bakul : Ha? Dah la..
Abang Tiket : Yeke? Bak sini tengok ic..
Bakul : Ha? Ok2..


Bakul pun tunjuk la ic..Pastu baru dia percaya yang Bakul dah cukup umur..hu..


Abang Tiket : Owh..muka cam budak sekolah la..haha


Hii...geramnya..Bakul dah dewasa la..tau? DEWASA...dah 20 dah pun..dah lama tinggal sekolah pun..nak kena abang tiket ni...huu..mula2 tu Farmer tak tau pun apa yang jadi kat Bakul...bila abang tiket cakap je ayat tu, terus Farmer gelakkan Bakul...ketawa terbahak-bahak lak tu.. Hii..geram je...Bakul tak kecik pun la.. Besar sangat ni..perut buncit ni..cam ne orang leh kata Bakul budak sekolah lagi..huhu..sedih2...

K dah masuk panggung, tengok wayang sambil ketakutan..sebab citer seram la..haha...banyak kali terkejut... terkejut..haha..tapi takde la sampai melambung popcorn..Bakul bukan jenis yang terkejut camtu tau.. Tapi tengok Farmer pun terkejut2 gak..haha..Tapi last ending citer dia kan tak seram langsung, lawak ada la.. haha..


Dah keluar dari panggung, kami p toilet lagi..kali ni Farmer pun nak kencing gak..sebab dia minum air bekas besar woo tadi.. Bakul ni kuat kencing kan? hehe sebenarnya Bakul memang cam ni.. Minum air sikit pun akan rasa nak kencing gak..haha..tak tahan la..daripada kencing dalam seluar, baik p  kencing dulu..heh.. kan? Farmer pun pelik je ngan Bakul..hee

Time tu dah pukul 6 petang



Farmer : K pasni nak watpe lagi?
Bakul : Ha? Dah takde pape kot..
Farmer : K balik nak? Awak balik ikut mana?
Bakul : K balik la..kite balik sampai putra la..
Farmer : Ha sama la..jom..


 

Haha akhirnya kami pun berpisah di Terminal Putra..Kesimpulannya..perjumpaan tadi berjalan dengan agak lancar.. tiada bersentuhan kulit cuma sentuh baju je..he..Time kat panggung pun takde apa2 terjadi ye.. Bakul duduk je kat bangku Bakul..dan tangan Bakul tak pergi pun kat tangan Farmer..Farmer pun camtu gak tau..Farmer baik je tau..tadi kat dalam train Farmer ada tunjuk kat Bakul kuku dia yang pelik tu..hmm tak tau nak cakap cam ne..kuku dia macam ke bawah..1st time Bakul tengok kuku camtu.. pastu Farmer tunjuk lak tangan dia yang banyak bulu tu..haha..pe ntah kan..Tapi bile Bakul fikir2 balik, maybe  Farmer nak uji Bakul kot..ne tau bile Farmer tunjuk2 camtu, Bakul akan sentuh tangan dia ke..kan..ne tau kan.. heh..Bakul bukan camtu la..Bakul masih tau la batas2 pergaulan...huhu..


Tapi itulah perjumpaan yang first & maybe yang terakhir kami.. huhu..akan merindui Farmer...pasni kami pun practical, jauh2 lak tu..Bakul kat Kelantan, Farmer kat Shah Alam..dah tentu kami takkan berjumpa.. huu.. sangat la sedih..huhu..syahdu2..Farmer, Bakul akan ingat pertemuan ni tau.. harap2 Farmer tak lupakan Bakul.. hu..Tapi nanti kalau dah jumpe girlfriend masa practical nanti, jangan lupa kasi tau Bakul ye... huhu.. syahdu2...Bubye Farmer...



Sunday, November 15, 2009

Bangun pagi..gosok gigi...

wah...semalam habis Bakul kemaskan bilik..dah habis semester kan..mesti la kemas2 nak balik..hehe... Tapi kena tunggu sampai hari isnin sebab ada briefing intra (industrial training). Bakul tak keluar p mana2 pun semalam. Duk kemas bilik pastu tengok citer..tu je la keje bakul... Tapi malam tu Bakul dah message Farmer.. nak ajak dia keluar la..hehe

(14/11/09) 21.13
Bakul : eh sok kamu p mana2 tak? Ke ada plan lain ke..hu
Farmer : esok? Ada gak ingat nak p kuar. Tapi still tak sure. Nak kuar eh? Esok saya bagitau boleh?
Bakul : oho..ok..takpe
Farmer : Tapi kalau jadi kuar esok p mana?
Bakul : hmm sebenarnya kite ajak je kamu..tapi nak p mana pun kite tak tau...hu..kamu rasa mana besh ye? huk
Farmer : Haha. mana2 pun tak kisah. Klcc. Mid. Mines. Ikut je lah. haha
Bakul : owh, eh? Tapi esok kamu ada hal ape? boleh kita tau? hu..tak nak bagitau pun takpe.. kamu tu kan suke sorok dari kite
Farmer : Haha. Esok? Adalah. Nanti if jadi saya bagitau ye. haha. Tapi saya bagitau pagi2 lah. Jangan wisau.. he
Bakul : haha, agak dah..mesti tak nak gitau kite.. cubit kuat2 kasi kamu jerit kang..haha
Farmer : Haha. Amboi Ada hati. Jari kecik nak cubit orang. kah3. Saya cubit awak tu nanti sebulan demam. baru awak tau. haha
Bakul : eleh tapi kan cubit kecik sakit tau
Farmer : He. Tapi dear. Saya mau turun bawah jap. Esok kita sambung ye n esok saya bagitau keputusan saya ye?
Bakul : k la p la kamu..bubye..nite2
Farmer : Hehe. ok. Esok ye. nite2





Saturday, November 14, 2009

Happy!!! Tapi...

Salam semua...hehe...hari ni Bakul happy sangat sebab dah habis paper exam untuk diploma...yeay!!! Sangat syok...he...bukan suka sebab dapat jawab betul, tapi sebab dah takde nak pening2 dah menjawab soalan... Tunggu next sem plak Bakul praktikal...memulakan alam pra-kerja...haha...


Ha bila dah habis paper ni ingat nak berfoya-foya la kan, nak meraikan kegembiraan ni..he...biasa kami student memang begitu la...So dengan itu, Bakul ada la ajak Farmer ni nak keluar..ala, yang Bakul cerita tu hari la.. kan.. Tapi Bakul takde la nak ajak direct terus...Bakul ni girl, so sifat pemalu tu lebih la..huhu


(13/11/09) 17.30

Bakul : I dah merdeka! Sangat syok!
Farmer : Haha. Baguslah camtu..he.. Jadi p la jalan2 meraikan kebebasan..he (He..ayat macam dia pun nak ajak Bakul keluar je kan?)


Bakul : Heh nak p mana la.. Tapi kamu buzy ke ni? Tak nak message takpe..kite ok je..tak nak message cakap tau, k


Agak lama juga message tu tak berbalas...Bakul jadi risau..sebab tadi pun Bakul ada message ngan kawan Bakul tapi dia call kata tak dapat apa2 message pun. So Bakul buat2 la message dia lagi sekali


Bakul : Sorry p mandi tadi..tapi kamu buzy ke ni? Tak nak message takpe..Kite ok je.. Tak nak message cakap je..tau


Tapi takde respond jugak..aik? hanphone Bakul ada masalah ke? huhu..dengan itu, Bakul try ambil tindakan lain dengan menukar sim ke handphone satu lagi..Bakul ada 2 handphone..Nokia and Samsung... handphone biasa je..huhu..pastu Bakul try lagi message Farmer ne tau yang ni dapat pulak kan..Bakul tak sabar nak ajak dia keluar ni..he



Bakul : Test2..dapat message kite tak? Handphone cam prob je ni...


Hmm...macam tadi gak..Farmer tak reply pun...hu..handphone murah kan..tu yang cepat rosak tu..huu... Tetapi...agak lama pastu, baru dapat message dari Farmer


(13/11/09) 20.03

Farmer : Ha..Bakul..He sorry.. Tadi keluarlah..tinggal handphone..Jangan marah..Nanti kite message ye.. Adoi..Tak kan tak nak message plak..hu


Arghh!!! Bakul marah!!! Kalau nak keluar pun tak boleh ke kasi tau Bakul dulu? Buat Bakul risau je..ingat handphone rosak la ape la..Tapi lepas tu Bakul dah tak reply dah message Farmer..kan dia kata nanti nak message..tunggu je la kan message dia..heh..Tapi macam sebelum2 ni jugak..Farmer tak kan message punya.. Dan..memang betul, Farmer tak message Bakul pun..hu sedihnya..sedih sangat...huu...macam selama ni Bakul yang terhegeh-hegeh nak kawan ngan Farmer..takpe la..dah orang tak nak kawan ngan kite kan.. nak tunggu pe lagi..biar je..biar je Farmer ngan kehidupan dia... Pastu kan, bila Bakul nak tidur pun, Bakul dah tak wish good nite Farmer..biasa Bakul wish je..hmm...dah tak nak kacau dia la..asyik Bakul je message Farmer dulu.. Bakul nak tunggu..bila pulak Farmer nak message Bakul dulu ek.. kite tunggu k...Tunggu... (Sedih..sedih...sampai keluar air mata - nangis la tu)





Wednesday, November 11, 2009

Akan Happy

hohoho..!!! aku rasa hari kegembiraan akan tiba jua...sebab...aku dah nak habis exam 13hb nanti!!! Wah..tak sabar pulak rasanya...hehe...aku tau, student macam aku mesti akan rasa camni gak..kan?kan? hehe... pastu satu perkara lagi, aku akan date ngan seseorang...hehe..sape la orang tu kan? haha..tak nak kasi tau dulu... nanti kalau dah jadi baru bakul cakap kat korang...yela ni baru plan je..belum tentu jadi lagi..huk3..mintak2 jadi la kan...hu..sangat berharap ni...hee..pape pun...doakan la kejayaan bakul untuk final exam jumaat nanti ye!!! hee...

Bakul   : ha? actually nak tanya kamu pegi ILP bile? kalau sempat kite plan nak keluar ngan kamu lepas exam ni...kalau kamu nak la.. k la, kite nantok ni..nite2
Farmer : Hehe. Saya dah tarik nama saya keluar. Hu.. Jadi boleh kot..he.. Nanti kita bincang ye..he. nite2 and sdreamz




Thursday, November 5, 2009

Chayok2!!!

eish..susah btol la sejarah ni...
tapi apa-apa pun kena baca gak la
sebab masok exam beb
kalau tak masuk aku tak kisah
tapi mintak-mintak dapat A la kan subjek ni
huhu..amin...


Thursday, October 15, 2009

Kelahiran!!!


ASSALAMUALAIKUM...

Salam2...cium tangan...peluk2...haha
aku orang baru kat sini
so orang lama kena tunjuk ajar aku yang mana xtau la kan
uhuk2...

ok nak perkenalkan diri ni
nama aku BAKUL
ape?? bakul?? betul ke?
ada orang nama cmni eh?
haha..ni nama samaran tau
takde kena mengena ngan bakul sampah
mahupun bakul anyama
apatah lagi masuk bakul angkat sendiri..ekekeke..
k la pape pun aku nak wish...hello!!!!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...