Klik di sini!

Jom Berhoye-hoye!

There was an error in this gadget

Saturday, November 21, 2009

Arkk!!! Emergency la pulak...

Huhu..malam semalam kekalutan telah berlaku..sebabnya..phone Bakul terhantar emergency message.. huhu... Camni, phone Bakul ni kalau tekan tang 'C' tu sebanyak 4 kali, dia automatik akan hantar mesej kat nombor yang Bakul dah set. Bakul set nombor Kak Zink, Kak Daisy, Abg Ankle n Farmer.


So kalau salah sorang dari diorang ni call Bakul, phone Bakul automatik akan angkat. Dan orang yang call ni akan dengar la segala perbualan apa yang dah terjadi kat Bakul...hee...kira bagus la phone ni walaupun harga dia RM 200 je kan..hek...


Tapi malam tadi tu, anak saudara Bakul yang umur 2 tahun, Si Askar ni la belek2 phone Bakul. Bakul pun tak tengok dia buat apa kan, sebab Bakul sibuk main game, haha...tak tau pulak dia tekan2 button 'C' tu.. Pastu phone Kak Daisy bunyi. Dia baca la mesej..then dia tanya Bakul hantar mesej apa ni? 


Bakul : Help! Please call me. I am in an emergency.


Ha? Nape ni? Nape Askar tekan butang tu..ish..huk3..then Kak Zink sent message.

Kak Zink : APAHAL?

Arkk!!! Habis la..cepat2 Bakul reply message kat Kak Zink.

Bakul : sori takde pape.. askar tertekan phone..sori


Hu..gile ah..Kak Daisy cakap nasib baik Bakul ada depan mata dia..kalau tak dia pun mesti kalut n risau gak...pastu Kak Daisy suruh Bakul bagitau Abg Ankle yang takde pape terjadi sebenarnya.. hmm... tak nak la.. A Ankle tak call or message Bakul pun..dia tak risau la tu..huu


Ha tak lama pastu Farmer lak call. Alamak! Anak-anak saudara Bakul semua nampak Farmer call Bakul.. Sebab time tu kan tengah kalut lagi pasal ni..hu.. Ah dulik lah... Bakul angkat je phone... n cakap je ngan Farmer depan2 diorang semua..Kak Daisy pun ada gak tau.. Selamber je la... 

Bakul cakap je la kat Farmer takde pape yang terjadi.. terangkan la apa yang jadi sebenarnya.. huu..cian Farmer.. mesti dia pun risaukan Bakul..tapi Farmer cakap takpe..boleh dia dengar suara Bakul.. hik! Sweet la kamu ni Farmer..ni yang Bakul lagi suka ni..hek...



Lepas habis cakap ngan Farmer je, terus anak saudara Bakul tanya Farmer tu sape? Nape Bakul letak nombor dia kat emergency case kat phone Bakul? Haha..banyak songeh la budak2 ni.. cubit kang sorang2 baru tau..he..hmm Bakul jawab la..Bakul kata Farmer tu kawan Bakul, kawan rapat Bakul.. tu yang Bakul letak nombor dia tu..huu.. tapi memang Bakul kawan je ngan Farmer.. kan Farmer kan? hee...


Sebelum tidur, macam biasalah..Bakul mesti belek2 phone.. tapi nak tau apa Bakul nampak? Rupenye A Ankle dah call bakul la..huu...lagi awal dari diorang semua.. Kan Bakul cakap tadi, sape yang call first, phone Bakul automatik akan angkat ngan sendirinya..so masa A Ankle call tu mesti Bakul tak sedar..huu sori A Ankle..sori sangat2...tambah2 Bakul dah buruk sangka kat dia..sori...huu...


Tak senang hati Bakul nak tido..so Bakul pun mesej la Farmer..dia kan pandai tenteramkan hati Bakul..hek...


Bakul : Hu, rasa bersalah sangat.. sebab buat semua orang risau jek.. rupenye tadi before kamu call, abang kite dah call dulu, tapi kite tak sedar pun.. abis la kite sok..hu.. kamu pun..kite sori sangat tau.. hu nite2..

Farmer : Haha. Takpe. Tidur dengan tenang je. He. Tak payah risau tau. he. Nite2 mucuk. k

Bakul : Hu bukan pe.. takot lepas ni kalau ada emergency betul2 orang dah tak caya dah..hu takpe la.. daa kamu..

Farmer : Haha. Percaya je. Jangan wisau.he.k. Dah2. Happy. Senyum. He.k


Kesimpulannya...JANGAN BAGI ASKAR MAIN PHONE BAKUL!!! Tau...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...