Klik di sini!

Jom Berhoye-hoye!

There was an error in this gadget

Tuesday, November 17, 2009

ooo happy day..!!!

15/11/09 Sunday
Yeay!!! Farmer nak keluar ngan Bakul!!! Besh nye...impian menjadi kenyataan..hik3...


Farmer : Bakul. Pukul Berapa? Kat mana?
Bakul : Ha? Jadi ke? Hmm klcc je boleh tak?

Farmer : Haha. Ok je. Awak pi sorang?
Bakul : Ha'a sorang..nape? Nak kite ajak kawan ke?

Farmer : Haha. Tak payahlah. He. Risau je. Tapi pukul berapa?
Bakul : Hu pukul 2 agak2 leh tak? Tak lambat sangat ke? Ke nak awal lagi? N nak kite tunggu kat ne ni?

Farmer : Haha. Owh. Pukul 2? Eh. Lambat kot. Tapi nak balik pukul berapa tu kalau pukul 2? Haha. Tapi bolehlah kot.
Bakul : Nape?Kalau kul 12 nak tak?

Farmer : Haha. 12. Ok gak kot. He. Ikut je. Haha..
Bakul : k la 12 la.. Ni nak kite tunggu mana ni? Ke terus jumpe kat sana ke apa ke

Farmer : Ha'a kan. Tunggu mana. Ehm. Putra or klcc? Aiyok. Klcc lah. Putra panas plak if nak tunggu lama2. Haha. Kan? N 12.30 tau? he. ok
Bakul : k..roger2


Pastu Bakul pun bersiap-siaplah nak pi jumpe Farmer..he...Rasa dup dap je hati ni..perasaan ni sedikit kalut la..huhu..sebenarnye agak awal juga Bakul bersiap..bila dah sampai LRT Terminal Putra, Bakul duduk je..dan biarkan 3 train berlalu begitu sahaja..train yang ke-4 baru Bakul naik..Pastu bile sampai station Wangsa Maju, Bakul keluar, pi singgah toilet dulu..haha..Then baru sampai KLCC...masok je situ Bakul terus menuju ke toilet lagi..haha..Bakul pi kencing la..bukan watpe pun la..sebab tadi Bakul ada minom air botol.. 



Time tu dah pukul 1 tengah hari tau..Tapi Farmer tak sampai pun lagi..ish lambat la kamu ni...Bakul pun malas nak tunggu, so Bakul terus pi surau nak solat Zuhur.. Baru je Bakul nak solat, tiba2 Farmer call, dia dah sampai dah..he..Bakul pun suruh la dia pi surau terus..he..Pas solat je Bakul pi toilet lagi... Pastu baru jalan2 ngan Farmer..Ish, Farmer ni smart lak dia hari ni..dia pakai t-shirt n vest. Terpikat Bakul..tapi Bakul control ayu la..malu sama Farmer.. huhu..Cume  Farmer pakai selipar je.. Ni kalau kawan Bakul nampak ni mesti dia bising sebab atas dah smart..bawah lak selekeh..hehe.. Tapi Bakul tak kisah la..sebab Bakul pun bukan jenis orang yang tengok penampilan sangat.. Bagi Bakul, Farmer dah pakai camtu pun ok je dah..tak banyak hal la..he..


Ok..agenda seterusnya, kami pergi makan..McD..

Farmer : Awak nak makan ape?
Bakul : Beef burger.
Farmer : Beef burger je? Cukup ke?

Bakul : Ok la tu..cukup la tu

Farmer : Eh tak kan la..saya belikan awak double cheese burger eh? Eh?
Bakul : Eh tak nak, tak nak..nak beef burger je..huu
Farmer : Takpe la saya belikan eh? Cukup ke tu je?
Bakul : Ala..tak nak...nak beef burger jugak..nanti makan tu tak habis..
Farmer : Habis la..awak kena paksakan diri makan sampai habis nanti tentu boleh
Bakul : Tak nak..kite nak beef burger jugak...huu..
Farmer : Yela2..ha nak minum pe?






Pas makan kami pi counter tiket lak nak tengok wayang..hehe.. Bile sampai je atas...MAK AIH!!! Ramai giler orang ( bukan ramai orang gile k)...kami pun beratur je la..plan nak tengok 2012, tapi tiket pukul 4.45 pun dah habis..Bakul suggest kat Farmer nak tengok citer Phobia 2 sebab kawan Bakul dah tengok citer tu n dia kata besh..Citer Phobia 2 ni dia 18PL tau..maknenye 18 tahun ke atas je la boleh tengok citer ni..Tak kisah, kami dah cukup umur..Bakul umur 20, Farmer lak 22..he..Farmer pun ikut je..Tapi memang beratur panjang la.. Tapi Bakul tak kisah, sebab Bakul ada ngan Farmer..he...sepanjang kami beratur tu banyak yang kami sembangkan.. tapi Farmer la yang banyak cakap, tu bukan bermaksud Bakul ni pendiam..Bakul segan lo ngan Farmer..hu.sampai tak tau nak cakap ape.. tapi bile Farmer tanya soalan, Bakul boleh la lagi menjawab dengan lancarnya..haha..cume Bakul je yang tak tau nak tanya apa kat Farmer..huhu..


Yes..akhirnya dapat gak beli tiket..Bakul yang simpan tiket tu sebab Farmer kata kalau dia yang simpan, tak lama pastu tercicir la..atas langkah2 keselamatan, biar la Bakul yang simpan..tak nak kami beratur panjang lagi..huhu...ha ada masa lagi ni..so Bakul cakap kat Farmer yang Bakul nak pi kencing la..sebab tadi minum kan..so sebelum masuk panggung baik Bakul kencing dulu... Ok pastu kami pun teruskanlah aktiviti menunggu sambil bersembang..hehe..sebab belum tiba masanya lagi nak masuk.huhu..Farmer ajak Bakul beli air.. hohoho 


Farmer : Jom beli air.
Bakul : Ha? Tak nak la...
Farmer : Nape tak nak? Jom la..k, awak nak air ape? 
Bakul : Ala..tak nak la..tadi kan dah minum..hu
Farmer : Kalau awak tak nak minum saya pun tak nak gak..k nak minum pe ni?

Bakul : Ala jangan la cam ni...tapi kite tak larat nak minum dah..

Farmer : Hmm..takpe la..tapi popcorn nak tak?

Bakul : Boleh gak...tapi nak mineral water jugak la..hik..


Haha..pintu dah bukak dah...tapi sebelum tu Bakul cakap ngan Farmer nanti nak pi kencing lagi.. Farmer pelik. 


Bakul : Kamu, nanti kite nak p toilet dulu la..

Farmer : Nape? Awak sakit perut ke?
Bakul : Eh tak la..kite nak kencing je la
Farmer : Awak ni cepat rasa nak kencing ye?

Bakul : Ha'a..kite kalau pas minum je mesti rasa nak kencing..cepat je



Ok2..nak bagi tiket kat abang tu kasi dia koyak tiket..ish ramai orang lak..kena berhimpit-himpit dan pandai mencelah..takpe2 kepakaran tu ada kat Bakul, Farmer ikut je belakang Bakul..he.. Bile Bakul bagi je tiket, abang tu tengok pelik je kat Bakul...


Abang Tiket : Ni dah 18 tahun ke belom?
Bakul : Ha? Dah la..
Abang Tiket : Yeke? Bak sini tengok ic..
Bakul : Ha? Ok2..


Bakul pun tunjuk la ic..Pastu baru dia percaya yang Bakul dah cukup umur..hu..


Abang Tiket : Owh..muka cam budak sekolah la..haha


Hii...geramnya..Bakul dah dewasa la..tau? DEWASA...dah 20 dah pun..dah lama tinggal sekolah pun..nak kena abang tiket ni...huu..mula2 tu Farmer tak tau pun apa yang jadi kat Bakul...bila abang tiket cakap je ayat tu, terus Farmer gelakkan Bakul...ketawa terbahak-bahak lak tu.. Hii..geram je...Bakul tak kecik pun la.. Besar sangat ni..perut buncit ni..cam ne orang leh kata Bakul budak sekolah lagi..huhu..sedih2...

K dah masuk panggung, tengok wayang sambil ketakutan..sebab citer seram la..haha...banyak kali terkejut... terkejut..haha..tapi takde la sampai melambung popcorn..Bakul bukan jenis yang terkejut camtu tau.. Tapi tengok Farmer pun terkejut2 gak..haha..Tapi last ending citer dia kan tak seram langsung, lawak ada la.. haha..


Dah keluar dari panggung, kami p toilet lagi..kali ni Farmer pun nak kencing gak..sebab dia minum air bekas besar woo tadi.. Bakul ni kuat kencing kan? hehe sebenarnya Bakul memang cam ni.. Minum air sikit pun akan rasa nak kencing gak..haha..tak tahan la..daripada kencing dalam seluar, baik p  kencing dulu..heh.. kan? Farmer pun pelik je ngan Bakul..hee

Time tu dah pukul 6 petang



Farmer : K pasni nak watpe lagi?
Bakul : Ha? Dah takde pape kot..
Farmer : K balik nak? Awak balik ikut mana?
Bakul : K balik la..kite balik sampai putra la..
Farmer : Ha sama la..jom..


 

Haha akhirnya kami pun berpisah di Terminal Putra..Kesimpulannya..perjumpaan tadi berjalan dengan agak lancar.. tiada bersentuhan kulit cuma sentuh baju je..he..Time kat panggung pun takde apa2 terjadi ye.. Bakul duduk je kat bangku Bakul..dan tangan Bakul tak pergi pun kat tangan Farmer..Farmer pun camtu gak tau..Farmer baik je tau..tadi kat dalam train Farmer ada tunjuk kat Bakul kuku dia yang pelik tu..hmm tak tau nak cakap cam ne..kuku dia macam ke bawah..1st time Bakul tengok kuku camtu.. pastu Farmer tunjuk lak tangan dia yang banyak bulu tu..haha..pe ntah kan..Tapi bile Bakul fikir2 balik, maybe  Farmer nak uji Bakul kot..ne tau bile Farmer tunjuk2 camtu, Bakul akan sentuh tangan dia ke..kan..ne tau kan.. heh..Bakul bukan camtu la..Bakul masih tau la batas2 pergaulan...huhu..


Tapi itulah perjumpaan yang first & maybe yang terakhir kami.. huhu..akan merindui Farmer...pasni kami pun practical, jauh2 lak tu..Bakul kat Kelantan, Farmer kat Shah Alam..dah tentu kami takkan berjumpa.. huu.. sangat la sedih..huhu..syahdu2..Farmer, Bakul akan ingat pertemuan ni tau.. harap2 Farmer tak lupakan Bakul.. hu..Tapi nanti kalau dah jumpe girlfriend masa practical nanti, jangan lupa kasi tau Bakul ye... huhu.. syahdu2...Bubye Farmer...



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...