Klik di sini!

Jom Berhoye-hoye!

There was an error in this gadget

Monday, November 29, 2010

Bibik - Erk?

Salam!


Hehe.. Eh ni dah hari ke berapa ye Bakul jadi bibik? Haha! Adoi, rasa malas pulak Bakul nak update blog ni ha, tapi update gak la kan.. Hoo.. Nak cerita apa ye? Hurmm.. Semalam Kak Zink bawa Bakul dengan anak-anaknya pergi tengok movie 3D Rapunzel kat IOI. Wahahaha! Best jugak la.. Rasa semangat je bila tengok tu. Tambah pulak ni 1st time Bakul tengok movie 3D.. hoho.

Tapi Kak Zink kata 3D kat Malaysia ni tak best. Kalau kat luar negara, 3D dia bukan setakat pakai cermin mata 3D tu je, tapi ni siap kerusi pun bergerak-gerak wa cakap lu! Kalau kat movie tu ada action naik kuda, kerusi kita pun akan terhenjut-henjut macam naik kuda. Haha best kan? Tapi lambat lagi kot nak ada benda macam ni kat Malaysia. Hoo..


Hari ni pun pergi IOI lagi sebab nak brunch, Abg Pipit, suami Kak Zink yang bawak. Lagipun nak beli swimming suit anak-anak diorang ni ha. Sebab ada sale kat situ, haha! Bakul tak kisah, Bakul ikut je. Hee.. Pastu kami brunch pun kat tempat yang sama macam semalam, kat food court, haha! Tapi semalam Bakul makan mee kari. Hari ni Bakul makan nasi ayam pulak. Sos dia sedap tau! Hehe.. Pastu shopping barang dapur & swimming suit, pastu balik.

---------------------------------------------

Adoi, Bakul rasa kan macam nak balik kampung je dah. Hoho. Takde apa-apa pun. Cuma rasa tak sabar je dah nak balik.. Hwaa!

 ---------------------------------------
NASI AYAM
Kelihatan pada petang hari tu Aiman, si budak tujuh tahun sedang berjalan menuju ke rumah neneknya. Di tangannya terdapat satu bungkusan plastik makanan. Tetibe Pak Usu yang sedang melalak dengan gitar kapoknya di bawah rumah menegur Aiman.
Pak Usu: Ai Aiman, ape yang kat tangan tu? Macam best je...
Aiman   : Ni haa, mama suruh kasi nasi ayam.
Pak Usu: Ye ke? Bak sini... Pak Usu tengah lapor giler ni.
Aiman   : Erk, Pak Usu nak buat apa tu?
Pak Usu: Laa... nak buat apa lagi, nak makan la (sambil membuka bungkusan plastik, tetibe...) Eh, nape lain macam je bau nasi ni ha? Busuknya!
Aiman   : Tu nasi nak kasi makan kat ayam nenek la.
Pak Usu: Hoi, lain kali cakap awal-awal. Asbestos punya budak!


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...