Klik di sini!

Jom Berhoye-hoye!

There was an error in this gadget

Wednesday, November 17, 2010

AIDIL ADHA ITU PENGORBANAN

Assalamualaikum!


SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA!

Huu.. walaupun raya korban je kan, tapi Bakul rasa raya tahun ni la paling tak besh. Uhuhu.. Nak tau sebab apa? Huu.. Bakul tak balik kampung! Hwaaaa!!! Sedih sangat taw.. Bakul raya kat kampus jek. Hmmm.. ok gak la raya kat sini. Dean ada sponsor buat jamuan raya. Dapat la Bakul makan satey & nasi impit. Hehe...

Tapi kan, sebenarnya Kak Daisy ajak pergi rumah dia. Tapi Bakul tak nak. Sebab Bakul tak habis exam lagi.. Huhu.. Bakul rasa bersalah sangat-sangat. Yelah, Kak Daisy beria-ia ajak, tapi Bakul tak nak jugak..Bakul sedar, kalau Bakul balik rumah Kak Daisy, mesti Bakul tak study punya lah. Mesti Bakul main dengan budak-budak kenit tu semua.Sampai tak study punya lah. Cormfirm!

Agaknya Kak Daisy merajuk kot. Tadi pagi-pagi lagi Bakul dah  wish kat semua abang dan kakak Bakul. Pastu semua reply balik wish Bakul tu kecuali Kak Daisy & Abg Jus. Abg Jus tu Bakul taw la.. Dia mana nak reply message bukan-bukan camni.. hehe.. Tapi Kak Daisy yang biasanya reply, dia tak balas apa pun. Hmmm... Agaknya Kak Daisy busy kot. Ada guest nak datang rumah dia kot hari ni.

Ni ha message yang Bakul sent;
Bakul: Assalamualaikum.. Selamat Hari Raya Aidil Adha! Nanti makan sup daging tu ingatlah kite kat sini ya! Mwahaahhahahaa!

Pastu diorang reply;
Abg Ankle: K (Huh Bakul tak puas hati langsung! Ni jek yang Abg Ankle reply? Hampeh tol! hahaha)
Ajak: Waalaikumsalam, Selamat Hari Raya gak untuk Bakul. Tinggal tulang je supnya. Hahaha (Ha yang ni best sikit, lawak lak si Ajak ni..hahhhaha)
Kak Zink: Mana ada sup daging. Selamat Hari Raya. (hahaha..cool giler Kak Zink reply..hahahaha!)

Tapi takpelah, lebih baik Bakul lukakan hati Kak Daisy hari ni, daripada dia terluka bila tengok result Bakul nanti. Agaknya inilah yang dinamakan pengorbanan di Aidil Adha.. Uuhuhu... Eh?! Dah2! Bakul nak study ni! Kang merapu apa lagi ntah kang cerita sedih yang Bakul cipta.. Hoho.. Ok cau! SELAMAT HARI RAYA!











No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...