Klik di sini!

Jom Berhoye-hoye!

There was an error in this gadget

Friday, March 16, 2012

Berikan Aku Sesuatu Yang Meyakinkan

Salam. Salam. Salam. Cium tangan sikit. Haha!

Today is Friday. Friday is a gooooood day! =)

Petang ni Bakul takde kelas. Kelas cancel sebab lecturer MC. Hehe.

Nak cerita boleh tak? Hik3. Pasal Taufan la, sape lagi. Hehe. Cerita kat muka buku je ni. Pada hari Rabu yang lalu, hampir jam 12 tengah malam, Taufan telah share satu video clip lagu kat wall beliau. Lagu Hingga Akhir Nafasku dari Muzzy.


Lirik Hingga Akhir Nafasku – Muzzy

Berikanlah aku
Sesuatu yang meyakinkan
Sesuatu yang takkan hilang
Yang terbaik untuk diriku
Tuk hidupku

Hulurkan tangan mu
Berikan ku keyakinan
Hingga akhir nafasku
Bila sampainya waktu
Terindah

Chorus:

Hingga akhir nanti
Ku hargai semua ini
Yang terindah
Yang tercipta
Dalam hidupku

Kisah hidup ini
Hingga ke akhir nafasku
Kan menjadi sejarah
Dalam hidupku

Takkan kau fahami
Apa yang tersirat di hati
Masa pantas berlalu pergi
Kenangan kan tetap di hati
Di hargai

Suatu hari nanti
Detik waktu kan terhenti
Hingga akhir nafasku
Bila sampai nya waktu terindah

----------------------

Dia punya lirik so sweet. Tapi tak tahulah, saje-saje la kot Taufan share lagu ni. Tapi time tu Bakul tak tengok lagi video ni. Dalam masa setengah jam kemudian, Bakul update status:

"Sekiranya dia ditakdirkan untukku dan aku ditakdirkan untuknya, maka peliharalah kami dalam batas-batas syariat. Sekiranya dia tidak ditakdirkan untukku dan aku tidak ditakdirkan untuknya, maka jauhilah diriku daripada memikirkannya dan jauhilah dirinya daripada memikirkanku..."
--------------------------

Tak lama lepas Bakul update status ni, baru Bakul tengok video tu. Eh? Eh? Apsal? Macam ada kesinambungan plak dari video yang Taufan share dengan status yang Bakul update.

Tidak...!!! Bakul tak berniat menjawab segala pertanyaan itu. Bakul tak beniat pun memberi sesuatu yang meyakinkan kepada Taufan. Tidak.

Keesokan harinya, Bakul mengecheck notification, dan terlihatlah Taufan mengelike updated status Bakul. Argghhhh!!! Terasa malu diri ini. Tapi.....lantak pi la. Buat tak tahu sudah. Hoho.

Malah bukan Taufan je yang like, kawan-kawan dia pun like jugak. Eish sesaje je la diorang ni. Ni la yang dikatakan sudah sampai tahap gedix. Suka hati korang la nak buat apa-apa pun. 

#Dalam hati Bakul sukak! Yeay!#

----------------------------

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...